Se on sitten loppu, talli sulki ovensa keväällä 2011. Osa hevosista myytiin eteenpäin, osa lopetettiin ja osa jää vaan olemaan. Sivut eivät tule poistumaan pariin vuoteen netistä, ellei mitään ihmeellistä tapahdu.

Tervetuloa!

Chennye sijaitsee virtuaalisessa Varsinais-Suomessa, n. 20 kilometrin päässä hieman isommasta kaupungista. Maata Chennyestä löytyy 90 hehtaaria, joista osa on laitumena (n. 60ha) ja loput peltoa ja metsää, lisäksi näihin 90 hehtaariin kuulu muutama vanha hiekkakuoppa, joista yksi on täyttynyt vedellä ja se toimii tällä hetkellä meidän hevosten uittopaikkana. Lopuista saamme hiekkaa joko omaan käyttöömme tai myyntiin.

Chennyen alueeseen kuuluu kaksi todella isoa tallia, sekä tietenkin kenttä sekä maneesi. Näiden lisäksi pihapiirissä sijaitsee myös pienimökki, tallityöntekijöitä varten sekä Snifffen ja hänen perheensä omakotitalo. Läheisen metsänreunasta löytyy lisäksi muutama pihatto, joihin nuoret, jo vieroitetut varsat pääsevät viettämään nuoruuttaan.

Chennyen tallit ovat maalattu ulkoa punaisiksi, mutta sisältä ne ovat vaaleita. Jokaiseen talliin on mahdollista lisätä tarpeen vaatiessa lisäkarsinoita ja karsinoiden koko vaihtelee talleissa, koska meiltä löytyy niin pieniä poneja kuin isoja hevosiakin. Kaikki karsinat ovat asukkailleen reilun kokoisia, karsinoissa kuivikkeina käytämme turvetta sekä kullankeltaista olkea.

Molemmista talleista löytyy karsinoiden lisäksi satulahuone, rehuvarasto, pesukarsina sekä pieni toimistohuone ja wc. Satulahuoneissa on tilavat paikat kaikille hevosten ja ponien varusteille sekä lisäksi kaapit yhteisille tavaroille. Rehuvarastosta löytyy kaurojen lisäksi muut väkirehut ja lisäruuat sekä muutama paali heinää, jotka haetaan vähän matkan päässä olevasta ladosta useampi kerrallaan.

Chennyen kenttä on kooltaan 50m x 70m, jotta sillä mahduttaisiin menemään myös valjakkoajoa sekä työhevoskilpailuja. Kenttä on tehty huolella omasta hiekasta joten, jos hiekka uhkaa kentältä loppua, käydään sitä hakemassa hiekkakuopasta lisää. Kentän laidalta löytyy myös estekalustoa sekä kouluaidat pienestä katoksesta. Lisäksi kentän ja maneesin välistä löytyy kahvio.

Chennyen maneesi on kooltaan 40m x 60m ja se on valmistettu keltaiseksi maalatusta teräksestä, lisäksi maneesi on talvella lämmitetty, jottei ratsastajien tarvitse talvellakaan jäätyä. Maneesin pohja on tehty sekoittamalla hiekkaa ja kumipurua, jolloin pohjasta saatiin pöllyämätön.

Erilaisia maastoreittejä Chennyen ympäristöstä löytyy kymmenittäin, vaihdellen 15 minuutista jopa 4 tuntiin. Lisäksi yhdellä maastoreitillä on maastoesteitä sopivin välimatkoin. Maastoihin kannattaa tulla tutustumaan erimittaisilla maastoratsastuksilla hevosten kanssa. Vaelluksia järjestetään tilauksesta. Chennyen hiekkakuopan uimapaikka on myös yhden maastoreitin varrella ja kaikkien muidenkin lähistön tallien käytettävissä.

Chennye on alunperin perustettu helmikuussa 2007 tinkereitä kasvattavaksi piensiittolaksi. Vuosien saatossa on kuitenkin erilaisten onnistuneiden ja ei niin onnistuneiden kokeilujen kautta päästy tämän hetkiseen tilaan. Nauti vierailustasti!

otsikko (VRL-2070, JPR)

e-mailviekkumuistoissa

Ajankohtaista

11.12.2010 TAUKO, innostus nollassa, joten taukoillaan nyt jonkin aikaa. Kasvattajat, jos tahdotte kasvattinne takaisin niin mailatkaa! Meidän kasvatit saa myydä eteenpäin, kunhan sivut ilmoitetaan!

Tarjolla jalostukseen

Tällä hetkellä kaikki tallin orit ovat tarjolla jalostukseen ulkopuolisille tammoille.
Käytä tilaisuutesi hyväksi, se ei välttämättä toistu.
Viim. päivitys 06.10.2013.

© Chennye 2007-2010 » Kaikkiin käyttämiimme kuviin on luvat!
Tämä on virtuaalitalli, jokainen hevonen on siis virtuaalihevonen!