Se on sitten loppu, talli sulki ovensa keväällä 2011. Osa hevosista myytiin eteenpäin, osa lopetettiin ja osa jää vaan olemaan. Sivut eivät tule poistumaan pariin vuoteen netistä, ellei mitään ihmeellistä tapahdu.

Thorne Of Lacato "Thorne"

Syntynyt 01.10.2008 ikä Omistaja: Chennye
Rotu, skp: Oldenburg, ori Kasvattaja: Lacato Sporthorses
Säkäkorkeus: 165cm Painotus: Esteratsastus
Väri & Merkit: km Koulutus: ko. heB, re. 140cm
Rekisterinumero: VH- Saavutukset: -

Kuvankaunis Thorne ei välttämättä vastaa mielikuvaa kovan kilpailuvietin omaavasta oriista: Tynnyrinmallisten tummien kouluoriiden keskellä seisoskeleva vaalea kimo näyttää suorastaan surkealta rimpulalta estehevosen pitkien jalkojensa ja kevyen ruumiinrakenteensa kanssa, ja tuo väkisinkin mieleen sen lastensadun Bambin hyväntahtoisuudellaan ja lapsekkaalla mielellään. Usein allekirjoittanut saa kuulla epäilyksiä Thornen todellisesta miehisyydestä, ja ylpeänä hän saa aina uudelleen ja uudelleen selittää omistavansa näiden maiden ja mantujen parhaiten koulutetun ja hyvätahtoisimman oriin!

Hoitaessa Thorne ottaa lunkisti, eikä mielellään nosta turhaa meteliä pikkuasioista - Se sopii hoidettavaksi myös hieman kokemattomammille hevosenhoitajille, sillä sitten kapinallisen teini-ikänsä se ei ole kuunaan keksinyt kepposia hoitajansa pään menoksi. Se seisoo kiltisti paikoillaan silmät puoliummessa nautiskellen, tai kääntelee päätään riimunarun asettamissa rajoissa (Kyllä, meillä kaikki oriit sidotaan poikkeuksetta kiinni, oli se sitten kuinka kiltti tahansa) tarkkaillakseen hoitajansa puuhia ikään kuin varmistaakseen kiiltävänsä varmasti kunnolla ;)

Kosketusarka miekkonen Thorne ei koskaan ole ollut, joskin se on hieman herkkähipiäinen: Joku on epäillyt miestä tammaksikin, kun se on neitimäisesti tuijottanut kauhulla ja viskellyt päätään hoitajan koskiessa kainaloihin, vatsanaluseen ja ryntäille - Ori on kuitenkin kiinni seinässä, ja määrätietoinen ja napakka hoitaja saa oriin äkkiä ruotuun, sillä mitään kovin kapinallista ja nokkimisjärjestyksen kärjessä paikkaansa havittelevaa sorttia Thorne ei ole koskaan ollut. Oriin jalkoihin ja päähän saa hoitaja kuitenkin koskea, ja kaviotkin mies nostaa oikein esimerkillisesti pyynnöstä - Mikäli kavionpohjien siivoaminen kuitenkin venyy ja venyy, käy voikko-ori hieman kyllästyneeksi ja voi kokeilla nykäistä jalkansa vapaaksi.

Kaikenlainen puunaaminen on hieman turhamaiseenkin vivahtavan Thornen mieleen. Ennen kilpailuita ori käy mielellään pesulla, eikä vesi ole koskaan ollut mikään hankala elementti tämän miehen kanssa. Se seisoo kiltisti paikoillaan seuraten hoitajansa touhuja, vaikka tilaisuuden tullen ori kaataakin varmasti jonkun vesisangon tallikäytävälle.
Satuloiminen ei myöskään ole ollut ongelmallista Thornen kanssa. Hiukan herkkä se kuitenkin tuppaa satulaa kohtaan olemaan, eikä sitä voikaan aivan miten tahansa oriin selkään paiskata. Myös kerralla satulavyön viimeiseen reikään asti nykäisy saa miehen irvistämään uhmakkaasti, ja siinä voivat takajalatkin irrota maasta - Tämän herkkismiehen kanssa on osattava toimia rauhallisesti, vaikka olisi kuinka kiire megasupervalmentajan valvovan silmän alle. Kuolaimet Thorne sitä vastoin ottaa kiltisti suuhunsa, aivan kuin se ei olisi keksinytkään niiden varalle mitään temppua..

Thorne on oikein herkkä ja ehdottoman mukava ratsu, joka tosin vaatii selkäänsä täydellisyyttä hipovan ratsastajan toimiakseen oikein - Ori reagoi ja vastaa kaikkiin apuihin niin hyvässä kuin pahassakin, joten esimerkiksi taaksepäin nojaamalla pidättävä ratsastaja huomaa helposti hevosensa lähtevän kiihdyttämään, joka johtaa tietenkin nopeaan korjaukseen ohjista vetämällä, mikä taas aiheuttaa oriin herkkään suuhun kamalan nykäisyn ja hevonen lakkaa toimimasta kokonaan - ja sitä rataa. Alkutunnista lähtien Thorne on hyvin luonnostaan rennolla ja pitkällä askeleella liikkuva hevonen, eikä eteenpäinpyrkimystä siltä puutu! Mikäli ori saa alussa sopivan tasaisen ja tukevan kuolaintuen, sen saa helposti ratsastettua vähällä vaivalla rehelliseen peräänantoon notkeaksi ja pehmeäksi taivuttelemalla ja asettamalla, eikä takajalkojenkaan toimintaa voi sen suuremmin moittia oriin käyttäessä nimenomaan niitä esimerkiksi lisäyksissä.
Thorne on oikein osaava kouluratsu, eikä sen kapasiteetti tunnu loppuvan koskaan. Keijumaisesta ulkonäöstään huolimatta se käyttää oikein vahvasti takajalkojaan kokoamisissa, ja puolipiruetitkin sujuvat siltä oikein mallikkaasti.

Esteillä Thorne innostuu, ja vaikka se kuinka mallikas kouluhevonen onkin, se nauttii selkeästi enemmän esteiden yli hyppimisestä kuin kouluväännöstä - Valitettavasti allekirjoittanut on vaan sen verran kaavoihinsa kangistunut, ettei oriilla tule aina niin usein hypättyä kuin haluttaisi - Ori on nimittäin uskomattoman varma, varovainen ja kevyt hypättävä, eikä mikään saa sitä säikähtämään kesken esteradan. Erikoisesteille kaunis Thorne on haluttu ratsu, sillä sen kanssa pääsee kokeilemaan pituusesteitä ja vaativia sarjoja vailla pelkoa hevosen hermostumisesta. Ori tosin vaatii ratsastajaltaan hypyissä tasaisen käden ja varman kuolaintuen, eikä ratsastaja missään tapauksessa voi jäädä roikkumaan oriin suusta, tai mistään ei tule mitään. Kaiken kuitenkin sujuessa ori on ketterä ratsu melkoisen korkeillekin esteille, ja sen kanssa radat sujuvat useimmiten virheittä ja aikaratsastuksen makuun pääsee toisella kierroksella!
dani )

i. Lachen
YLA2
ii. Micado iii. Michelangelo Jr.
iie. Merian
ie. Belissima iei. Belgrad
iee. Kilimanjaro
e. Beyond Good & Evil ei. Diplomat eii. Kodex
eie. Nelly
ee. All Tiger eei. Acapella
eee. Fabulous

Thorne of Lacato ox on rajoitetusti käytössä puolverijalostukseen. Tarkemmat lisätiedot ja yhteydenotot mailitse.

Ei jälkeläisiä


© Kuvaaja ei halua nimeään mainittavan

Sijoitukset

Esteratsastus (ERJ: 5kpl)
10.08.2009, JPR, ERJ, lk. 130cm, sij. 2/32
12.08.2009, JPR, ERJ, lk. 130cm, sij. 3/32
12.08.2009, JPR, ERJ, lk. 140cm, sij. 1/25
13.08.2009, JPR, ERJ, lk. 130cm, sij. 1/32
14.08.2009, JPR, ERJ, lk. 140cm, sij. 5/25

Näyttelyt
ei sijoituksia

Muut (KRJ: 4kpl)
08.08.2009, JPR, KRJ, lk. heC, sij. 1/43
09.08.2009, JPR, KRJ, lk. heC, sij. 2/43

© Chennye 2007-2010 » Kaikkiin käyttämiimme kuviin on luvat!
Tämä on virtuaalitalli, jokainen hevonen on siis virtuaalihevonen!