Se on sitten loppu, talli sulki ovensa keväällä 2011. Osa hevosista myytiin eteenpäin, osa lopetettiin ja osa jää vaan olemaan. Sivut eivät tule poistumaan pariin vuoteen netistä, ellei mitään ihmeellistä tapahdu.

Störe SWE "Torre"

Syntynyt 23.10.2006 ikä Omistaja: Chennye
Rotu, skp: Gotlanninruss, ori Kasvattaja: Sebast Störe, SWE
Säkäkorkeus: 129cm Painotus: yleispainotus
Väri & Merkit: rt, kpku Koulutus: ko. heA, re. 90cm
Rekisterinumero: VH- Saavutukset: -

Torren on maahantuonut Vibaja

Yleisesti: Ketterä, hauska ja taidokas ori. Hyvin nopea fyysisesti, mutta helposti kontrolloitavaa seuraa. Monen suosikki ja monen rakastama Törre osaa innoittaa ihmisiä esteille! Tekee mielellään jekkuja ja kujeita. Sopii aloittelijoista isompiin ratsastajiin.

Hoitaessa: Törre on veikeä ori, joka osaa pitää hauskaa. Sen pienten kujeiden tarkoitus ei ole saada hoitajaa vihaiseksi, vaan se kujeilee hauskuuttaakseen ja tehdäkseen hoitajalle aktiviteettia. Törre rakastaa herkkuja, erityisesti omenia ja leipiä, joten jos sillä on pieninkin mahdollisuus saada jotain sen herkuista, niin se on heti yrittämässä. Törre on taitava avaamaan karsinan ovia, joten siksi sen oveen on kehitetty erikoislukot. Siksipä Törren "karsinakarkaukset" ovat vähentyneet, mutta lisääntyneet tarhoissa ja laitumilla. Törre vääntää usein vierailijoiden taskut nurin tutkiakseen onko toisilla mitään herkkuja mukana ja se myös tykkää tuupata hoitajaa takaapäin, kun sen kavioita putsataan. Kiusakseen ori saattaa myös nuolaista hoitajansa kasvoja, mutta kertoo samalla pitävänsä hoitajastaan. Jos hoitaja on närkästynyt Törren tempuista, niin Törre tuntee sen helposti ja alkaa itsekin hieman kiukkuiseksi ja talloo silloin hoitajan varpaita. Sen jekut saa loppumaan rauhalliset ja päättäväiset käskyt. Törre pitää harjauksesta paljon ja se on helppo varustaa. Se kyllä pullistelee satulavyötä kiristäessä ja saattaa joskus sylkäistä kuolaimet ulos juuri ennen kuin niskaremmi on saatu korvien taakse.

Ratsastaessa: Törre on pirteä energiapommi, jota on kuitenkin hyvin helppo kontrolloida. Se menee lujaa, jos sen annetaan mennä lujaa, mutta se tottelee kun on aika totella. Törre tottelee helpoitein ohjeapuja, pohkeissa on vielä hieman oppimisen varaa. Törre oppii nopeasti ja nauttii siitä, kun sitä kehutaan. Sen kanssa on erittäin mukavaa aloittaa esteiden hyppääminen ja kilpailun, koska se ei hätiköi mistään vaan antaa ratsastajallensa aikaa. Törre ponnahtelee taitavasti esteiden ylitse tiukassakin paikassa, eikä arkaile uusia ja kummallisia esteitä. Ennen sillä oli kammo vesiesteitä kohtaan, mutta nykyisin se ei välitä niistä tippaakaan. Törre ei keskity muihin hevosiin tunneilla, vaan se keskittyy omaan ja ratsastajan suoritukseen. Se on hyvin ketterä ja siksi esimerkiksi leikkimielisillä temppuradoilla se innostuu näyttämään taitonsa. Törren laukka on kuin lentämistä varten ja se nauttii siitä, koska se on hyvin nopea ja siihen on helppo istuutua mukaan. Kouluratsastuksessa Törre tekee parhaansa ja osaa yllättää ratsastajansa. Maastoja Törre rakastaa, kahlaaminen läheisellä järvellä on myös sen mieleen. Siltä ei into lopu hetkessä! Sen taitoihin kuuluu myös kärryjen vetäminen, jota Törre tekee kuitenkin harvemmin, ehkä kerran tai pari kesässä.

Tarhassa: Tykkää vilistää ympäriinsä, mutta helppo hakea tarhasta. Törre kuitenkin karkaa usein tarhasta, muttei lähde ikinä tallialueelta kauemmaksi. Usein pysähtyy vain ensimmäiselle puskalle syömään. Törre on taitava karkaamaan tarhoista ja laitumilta, nimittäin laitumilta se yleensä karkaa hyppäämällä ja tarhoista ovia säätämällä.
(© Kirjoittaja ei halua nimeään julki)

i. Fredrik SWE
ii. Håkan SWE iii. Hampus SWE
iie. Asa SWE
ie. Fredrika SWE iei. Adolfus SWE
iee. Frida SWE
e. Kjerstin SWE
ei. Christer SWE eii. Elof SWE
eie. Gunilla SWE
ee. Ingegard SWE eei. Isak SWE
eee. Inger SWE

Törren isän nimi on Fredrik SWE, lempinimeltään Fredrik ja rodultaan gotlanninruss. Korkeutta orilta löytyy 130 cm, ja väriltään Fredrik on ruunikko. Painotukseltaan ori on yleispainotteinen, ja menestystä on tullut Ruotsissa niin este kuin koulukisoissa. Koulutustasoltaan Fredrik hyppää melkein metrin korkuisia esteitä, 90 cm korkea este on jo melkoisen suuri este niin pienelle hevoselle. Koulua Fredrik menee helppo A-tasolle asti. Jälkeläisiä Fredrikillä on yhteensä neljä, joista kolme on oria ja yksi on tamma. 

Törren isänisän nimi taas on Håkan SWE, tutuille vain Hannes ja rodultaan gotlanninruss. Ulkonäöltään Hannes on erittäin komea, jonka on epäilemättä periyttänyt Fredrikille ja siitä myöhemmin Törrelle. Luonteeltaan Hannes on tulinen, pikkutyttöjen unelmahevonen, se musta ja hurjaluonteinen komea ori. Kisaradoilla Hanneksen taisteluluonteesta on hyötyä, voitontahto on mitä suurin ja siksi myös menestystä on tullut mukavasti monesta eri lajista.

Törren isänemän nimi on Fredrika SWE, tutuille vain Riikka ja rodultaan gotlanninruss. Säkäkorkeudeltaan Riikka on 127 cm korkea ja väriltään rautias. Painotukseltaan Riikka on estepainotteinen, mutta kyllä koulussakin Riikka on vähän kisaillut. Luonteeltaan Riikka on melko lempeä, mutta tiettyä napakkuutta löytyy kyllä. Kisaradoilla Riikka on pärjännyt ihan mukavan hyvin, mutta sen kummemmin menestynyt ei ole. 

Hampus SWE on Törren isänisänisä, lempinimeltään Hamppu. Tämä yleispainotteinen ori on rodultaan gotlanninruss ja säkäkorkeudeltaan huimat 130 cm korkea. Väriltään Hamppu on ruunikko. Kisoissa Hamppu ei kauheasti ole kierrellyt, lahjakas hyppääjä on, mutta jumittaa pienellä tallilla toimettomana. Jälkeläisiä Hampulla on vain yksi, Hannes.

Asa SWE taas on Törren isänisänemä, lahjakas gotlanninruss tamma. Asa on painotukseltaan koulupainotteinen, säkäkorkeudeltaan 126 cm ja väriltään musta. Tammalla on hieman äkkipikainen luonne, ei kovinkaan kärsivällinen ole. Kouluradoilla Asa kuitenkin muuttuu melkein kokonaan, on kuin toinen hevonen. Koulukisoissa ei kuitenkaan pahemmin ole kierrellyt, vain muutamassa paikallisessa kisassa.

Törren isänemänisä on nimeltään Adolfus SWE, tallin oma Alfa-uros. Alfa on rodultaan gotlanninruss ja säkäkorkeudeltaan 125 cm korkea. Väriltään Alfa on ruunikko, ja painotukseltaan yleispainotteinen. Enemmän kyllä oria näkee näyttelyissä kuin missään muissa kisoissa, ja Ruotsissa onkin niittänyt mainetta näyttelyiden ennakkosuosikkina. 

Frida SWE on Törren isänemänemä, tutuille vain Frida. Tamma on rodultaan gotlanninruss, 129 cm korkea ja väriltään rautias. Fridalla ei minkäänlaista erityistä painotusta ole, tavallisesta ratsastuskoulusta peräisin. Tuntiratsuna toimiva Frida on luonteeltaan rauhallinen ja lempeä, juuri sopiva tuntityöskentelyyn ja on monien pienten lasken suosikkiratsu.Kjerstin SWE on Törren emä, rautias gotlanninruss tamma. Lempinimeltään tamma on Kirsi, säkäkorkeudeltaan Kirsi on 127 cm korkea ja painotukseltaan yleispainotteinen. Kirsi on kisaillut ympäri Ruotsia eri kisoissa, ja muutamaan Suomessa järjestettäväänkin kisaan on tamma eksynyt. Menestystä on tullut kuitenkin eniten näyttelyistä. Kirsillä on upea rakenne, oikein mallirakenne. Luonteeltaan Kirsi on reipas ja energinen, tekee kaiken loppuun ja kärsivällisyyttä riittää vaikeampienkin liikkeiden opetteluun.

Törren emänisän nimi on Christer SWE, lempinimeltään tämä herra on Risto. Risto on rodultaan gotlanninruss, säkäkorkeudeltaan 125 cm korkea ja väriltään punaruunikko. Painotukseltaan Risto on estepainotteinen, ja esteillä onkin menestynyt ihan kivasti. Luonteeltaan Risto on reipas, omaa pitkät askeleet ja hyvän hyppytyylin. Suomeksi siis Risto on täydellinen esteratsu.

Törren emänemä on nimeltään Ingegard SWE, tutuille vain Inga. Tamma on rodultaan gotlanninruss, säkäkorkeudeltaan 130 cm korkea ja väriltään rautias. Inga on painotukseltaan koulupainotteinen, ja tykkääkin harjoitella eri koululiikkeitä ja hioa niitä yhä vain paremmiksi. Luonteeltaan Inga on siis hyvin kärsivällinen, rauhallinen ja yhteistyökykyinen. 

Elof SWE, Törren emänisänisä, lempinimeltään Elo on ruotsalaissyntyinen gotlanninruss ruuna. Elo on säkäkorkeudeltaan 127 cm korkea ja painotukseltaan yleispainotteinen. Elo on kyllä enemmän esteille painottunut, mutta pärjää molemmissa aivan yhtä hyvin. Näyttelyihin Eloa ei koskaan ole viety, vaikka rakennetta katsomalla voisi päätellä orin kyllä pärjäävän.

Törren emänisänemä on nimeltään Gunilla SWE, lempinimeltään Gunilla, rodultaan gotlanninruss ja säkäkorkeudeltaan 124 cm korkea. Väritykseltään Gunilla on ruunikko, ja painotukseltaan estepainotteinen. Tamma rakastaa hyppäämistä, ja esteet ylittyvätkin siististi ja hyvällä tyylillä. 

Törren emänemänisä on nimeltään Isak SWE, lempinimeltään ori on Sakke. Sakke on rodultaan gotlanninruss, ja säkäkorkeudeltaan Sakke on 130 cm korkea. Painotukseltaan ori on koulupainotteinen, ja kisaakin niin koulukisoissa sekä joskus johonkin paikalliseen pieneen näyttelyyn osallistuu. Koulukisoissa Sakelle on tullut jonkin verran menestystä, muttei mikään ennakkosuosikki kisoissa sentään ole.

Inger SWE on Törren emänemänemä, lempinimeltään Inger ja rodultaan gotlanninruss. Säkäkorkeudeltaan Inger on 129 cm korkea ja painotukseltaan yleispainotteinen. Tämä rautias tamma on pärjännyt kisoissa melkoisen hyvin, ja myös valjakkoa tammalla on yritetty. Esteillä ja koulukisoissa Inger kisaa kuitenkin eniten, ja näissä lajeissa onkin kaikkein menestynein.
Ziki)

Störe SWE on rajoitetusti käytössä russjalostukseen. Tarkemmat lisätiedot ja yhteydenotot mailitse.

t. SU Arette, synt. 04.01.2007 (e. Lirness) om. Chennye
o. Chennyen Kauhukakara, synt. 09.06.2008 (e. Lirness) om. Suvi
o. Åre Rutaspå, synt. 29.06.2008 (e. Jårlbränn SWE,) om. Lena Årehjöd

t. Chennye's Linnea, synt. 25.11.2008 (e. Lirness) om. mmeiju
o. Chennye's Nicke, synt. 10.01.2009 (e. Lirness) om. Ipsu
o. Samuel B, synt. 11.02.2009 (e. Livfullt Leende) om. Chennye

Valmennukset

Estevalmennus - valmentaja: Ziki
Lämmittelyssä Törre oli erittäin energinen, ja myöhemmin se energisyys sitten alkoi tarttua muihinkin. Pienet esteet lämmittelyssä Törre hyppäsi innoissaan, mutta kun esteet alkoivat kasvaa, niin täytyi Törrenkin alkaa keskittyä. Esteet ylittyivät siistissä ja tyylikkäässä hypyssä, lähestyminen tarkka ja hyvin laskelmoitu. Erikoisemmatkin esteet ylittyivät Törreltä helposti ja ilman ongelmaa. Vesiestettä hypätessä Törre hidasteli hieman kauemmin, mutta hyppäsi esteen kuitenkin hyvin.

Kouluvalmennus - valmentaja: Ziki
Alussa Törre ei meinannut malttaa keskittyä, mutta kun jo muutaman kerran oli pyydetty keskittymistä, suostui Törre sitten viimein rauhoittumaan. Lämmittelyt sujuivat rauhallisin merkein, ja niiden jälkeen aloittelimmekin ihan perusjutuista. Ensin aloittelimme ihan pysähdyksistä, peruutuksista ja temmon vaihteluista. Törre nautti selvästi kun tätä kehuttiin niin paljon ja kun oli huomion keskipisteenä, ja siirryimmekin siitä sitten pohkeenväistöihin, jotka onnistuivat Törreltä aivan yhtä hyvin kumpaankin suuntaan ja niin käynnissä kuin ravissa. Valmennuksen lopettelimmekin siihen, kun saimme erityisen hankalan takaosankäännöksen onnistumaan, ja Törre oli selvästi iloinen kaikista kehuista.


Sijoitukset

Esteratsastus (ERJ 34kpl)
11.04.2008, JPR, ERJ, lk. 90cm, sij. 2/25
18.04.2008, JPR, ERJ, lk. 70cm, sij. 2/16
18.04.2008, JPR, ERJ, lk. 90cm, sij. 1/17
18.04.2008, JPR, ERJ, lk. 60cm, sij. 4/17
18.04.2008, JPR, ERJ, lk. 70cm, sij. 3/17
18.04.2008, JPR, ERJ, lk. 90cm, sij. 2/18
23.04.2008, JPR, ERJ, lk. 70cm, sij. 1/36
05.05.2008, JPR, ERJ, lk. 90cm, sij. 3/18
06.05.2008, JPR, ERJ, lk. 80cm, sij. 2/29
09.05.2008, JPR, ERJ, lk. 60cm, sij. 5/48
07.05.2008, kutsu, ERJ, lk. 70cm, sij. 3/88
08.05.2008, kutsu, ERJ, lk. 80cm, sij. 4/42
08.05.2008, kutsu, ERJ, lk. 70cm, sij. 2/42
12.06.2008, JPR, ERJ, lk. 60cm, sij. 1/48
12.06.2008, JPR, ERJ, lk. 70cm, sij. 3/40
12.06.2008, JPR, ERJ, lk. 60cm, sij. 5/48
12.06.2008, JPR, ERJ, lk. 90cm, sij. 1/42
14.06.2008, SGR, ERJ, lk. 90cm, sij. 1/10
26.06.2008, kutsu, ERJ, lk. 80cm, sij. 4/56
10.06.2008, JPR, ERJ, lk. 70cm, sij. 1/57
10.06.2008, JPR, ERJ, lk. 90cm, sij. 1/75
02.08.2008, JPR, ERJ, lk. 80cm, sij. 5/104
03.08.2008, JPR, ERJ, lk. 70cm, sij. 7/75
03.08.2008, JPR, ERJ, lk. 80cm, sij. 6/104
03.08.2008, JPR, ERJ, lk. 80cm, sij. 8/104
24.08.2008, JPR, ERJ, lk. 90cm, sij. 3/76
24.08.2008, JPR, ERJ, lk. 80cm, sij. 8/81
18.10.2008, JPR, ERJ, lk. 80cm, sij. 6/98
21.10.2008, JPR, ERJ, lk. 90cm, sij. 2/98
04.11.2008, JPR, ERJ, lk. 90cm, sij. 3/72
07.11.2008, JPR, ERJ, lk. 90cm, sij. 3/72
23.12.2008, kutsu, ERJ, lk. 90cm, sij. 9/102
29.12.2008, kutsu, ERJ, lk. 90cm, sij. 9/103
10.04.2009, JPR, ERJ, lk. 90cm, sij. 1/50

Kouluratsastus (KRJ 34kpl)
08.04.2008, JPR, KRJ, lk. HeA, sij. 1/40
20.04.2008, kutsu, KRJ, lk. HeA, sij. 5/76
08.04.2008, kutsu, KRJ, lk. HeA, sij. 2/116
29.04.2008, JPR, KRJ, lk. HeB, sij. 3/50
01.05.2008, kutsu, KRJ, lk. HeC, sij. 6/50
22.12.2007, kutsu, KRJ, lk. heA, sij. 3/79
20.12.2007, kutsu, KRJ, lk. heB, sij. 5/166
19.12.2007, kutsu, KRJ, lk. heB, sij. 1/50
18.05.2008, JPR, KRJ, lk. heA, sij. 1/50
18.05.2008, JPR, KRJ, lk. heB, sij. 6/51
19.05.2008, JPR, KRJ, lk. heC, sij. 3/48
01.06.2008, kutsu, KRJ, lk. heB, sij. 6/54
01.06.2008, kutsu, KRJ, lk. heC, sij. 7/50
09.06.2008, JPR, KRJ, lk. heA, sij. 6/36
09.06.2008, JPR, KRJ, lk. heC, sij. 5/33
09.06.2008, JPR, KRJ, lk. heA, sij. 5/34
27.06.2008, JPR, KRJ, lk. KN Special, sij. 3/45
27.06.2008, JPR, KRJ, lk. heA, sij. 4/62
27.06.2008, kutsu, KRJ, lk. heC, sij. 7/92
27.06.2008, kutsu, KRJ, lk. heB, sij. 3/97
27.06.2008, kutsu, KRJ, lk. heB, sij. 3/97
27.06.2008, kutsu, KRJ, lk. KN Special, sij. 1/69
13.07.2008, JPR, KRJ, lk. heB, sij. 5/70
27.07.2008, JPR, KRJ, lk. KN Special, sij. 4/43
12.08.2008, JPR, KRJ, lk. KN Special, sij. 5/55
12.08.2008, JPR, KRJ, lk. heA, sij. 5/58
12.08.2008, JPR, KRJ, lk. heA, sij. 2/58
12.08.2008, JPR, KRJ, lk. KN Special, sij. 7/55
01.11.2008, JPR, KRJ, lk. heB, sij. 2/78
11.12.2008, JPR, KRJ, lk. KN Special, sij. 5/66
22.01.2009, JPR, KRJ, lk. heA, sij. 2/10
23.01.2009, JPR, KRJ, lk. KN Special, sij. 8/72
23.01.2009, JPR, KRJ, lk. heA, sij. 5/100
16.04.2009, JPR, KRJ, lk. heA, sij. 6/39

Näyttelyt
06.12.2007, kutsu, NJ, lk. russorit, sij. LKV1, BIS2, MVA-sert, JS

Muut (VRY: 1kpl)
13-15.06.2008, kutsu, VRY, lk. teht. ilman satulaa, sij. 1/31

© Chennye 2007-2010 » Kaikkiin käyttämiimme kuviin on luvat!
Tämä on virtuaalitalli, jokainen hevonen on siis virtuaalihevonen!