Tervetuloa!

Tervetuloa Ilomantsiin, suomen(pien)hevoskasvatukseen erikoistuneeseen virtuaalitalliin! Päätimme siskoni kanssa toteuttaa kauan unohduksissa olleen haaveemme ja siitä se sitten lähti.

© P&S Lerkki

Metsästimme tarkoitukseemme sopivaa hevostilaa ympäri Suomea, kunnes sellainen vihdoin löytyi aivan Itä-Suomesta. Tila oli jo hieman rapistunut oltuaan tyhjillään ja käyttämättömänä muutaman vuoden, mutta kunnon remontilla siitä tuli todella viihtyisä. Kunnostimme aluksi päärakennuksen, jossa itse tällä hetkellä asun. Siskoni sai tyytyä vanhaan renkitupaan, mutta väittää viihtyvänsä siellä oikein hyvin.
Asuinrakennusten remontoinnin jälkeen oli rahatilanne jo hieman huonompi, mutta saimme kuitenkin isolla talkooporukalla myös tallialueen kunnostettua. Talliin tehtiin näin ensi alkuun 20 karsinaa, mutta jätimme myös mahdollisuuden laajennukselle, jos sellainen joskus sattuu tulemaan ajankohtaiseksi. Laajennus on jo muutamaan kertaan ollut ajankohtainen ja karsinamäärä nousikin vuoden 2008 aikana 50 karsinaan. Vuonna 2011 tallin asukas määrä oli jälleen kasvussa, koska varsojen myynti oli hiljaista. Karsinamäärää lisättiin 20 karsinalla, jolloin tallin kokonaiskarsinamääräksi tuli huimat 70 karsinaa.

Suurremontin jälkeen tuli se kaikkein ikimuistoisin päivä. Ensimmäiset hevosemme astuivat omaan, uuteen talliimme. Siskollani oli jo ennestään pari suomenhevosta, kuten itsellänikin, joten kaavailemamme kasvatustoiminta pääsi alkuun jo saman vuoden puolella. Vaikka vielä riittikin raskaita hommia, olimme enemmän kuin onnellisia. Unelmamme oli toteutunut.

© P&S Lerkki

Emme järjestä Ilomantsissa ollenkaan kilpailutoimintaa, koska meillä ei yksinkertaisesti ole tarvittavia puitteita siihen. Panostamme kuitenkin sitäkin enemmän kasvatustoimintaan ja omien hevostemme kisakokemuksen kartuttamiseen. Joka vuosi tilalle syntyy muutama varsa, riippuen ihan tammojemme kunnosta ja varsojen kysynnästä. Tilausvarsa pyyntöjä otamme mielellämme vastaan, mutta kaikkia yhdistelmiä emme aina pysty toteuttamaan. Hevosemme ovat kuitenkin käytössä myös ulkopuoliseen jalostukseen.

Kasvattajaliitteenä käytämme lyhennettä ILO, joko nimen alussa tai lopussa. Pyrimme siittämään hyväluonteisia, mutta kapasiteetikkaita yksilöitä, joten hamassa tulevaisuudessa näemme Ilomantsin kasvatteja ehkäpä jopa kansallisentason kilpailuissa. Pyrimme panostamaan myös varsojen vanhempiin, jokainen hevonen on yksilö ja jokainen periyttää erigeenejä jälkikasvulleen. Se on aina hyvä pitää mielessä jalostustoiminnasta kiinnostuneena.

Snifffe ja veikka

Vierailethan myös seuraavissa suomenhevostalleissa!

Riiviöt
Wuorelan Suomenhevoset
Viehättävä
Koivukujan Suomenhevoset
Rajaton
Jäpäkkä
Katvusto
Heijastus
Hiprakka
Lehmusvaara
Metsäkartano
Lynchstrand
Fiktio


Viimeisin päivitys 11.09.2013.

© Ilomantsi 2007-2013 » Sivun alkuun
Tämä on virtuaalitalli, jokainen hevonen on siis virtuaalihevonen!