VIR MVA Ch Pikku-Lintu

Valitettavasti ori jouduttiin lopettamaan vanhuudenvaivojen takia 12.3.2010, orin ollessa 30-vuotias. Lepää rauhassa!

SYNTYNYT 14.02.06 ikääntyminen OMISTAJA Ilomantsi
ROTU, SKP suomenhevonen, Ori KASVATTAJA Elina Kivisaari
SÄKÄKORKEUS 165cm PAINOTUS kouluratsastus ja valjakko
VÄRI & MERKIT voikko, - KOULUTUS ko. heA, re. 90cm, valjakko(va.)
REKISTERINUMERO VH-20907 SAAVUTUKSET VIR MVA Ch, KTK-II, VVJ III, YLA2, KRJ-II

ÄLÄ KOPIOI! ÄLÄ KOPIOI! ÄLÄ KOPIOI! ÄLÄ KOPIOI!

Rauhallinenn poika?

Pikku-Lintu on nimensä veroinen ori, vaikkakin ei ole ihan niin pieni. Ori tuntuu ratsastaessa kuin lentävän kohti taivaisiin, mutta pudoten samantien alas takaisin maanpäälle. Lintu on rauhallinen ori, mutta kepposia ja yllätyksiä tältä herralta ei puutu. Raskaan rakenteensa kanssa ori on varsinainen jättiläinen ja kun herra on keppostelu tuulella, niin kannattaa olla varovainen. Ori ei aina tiedä että ihmiset ovat sitä pienempiä ja hennompia. Linnun sydämeen mahtuu vain muutama ihminen sekä tamma, herra ei ihastu joka tammaan vaan melkeinpä valitsee nämä. Valjakkoajoissa ori on kuuliainen, mutta ei tee mitään valmiiksi radalla.

Linnun rauhallinen luonne josta löytyy hieman pippurisuutta on ihanteellinen hoitaessa. Oriin kanssa ei usein ole tylsää vaan puuhaa riittää vaikka muille jakaa. Karsinassaan herra pyörii ja voi hieman talloa jalkoja isoilla kavioillaan, jos ihminen alkaa itkeä niin Lintu ei ymmärrä miksi hoitaja on surullinen ja rupeaa tunnolliseksi. Lintu laskee päänsä ihmisen tasolle ja tuuppaisee hieman ja katsoo ihmistä silmiin hellyttävillä silmillään. Harjatessa ei ilmene suurempia ongelmia. Keväällä saa kyllä harjata Lintua kunnolla, nimittäin herralla on hyvin paksu talvikarva. Päänsä Lintu antaa harjata pehmeällä harjalla, herran pää on hieman arka paikka. Kavioitaan se ei nosta valmiiksi ylös ja kun yrittää putsata kaviota niin tämä herra alkaa nojaamaan hoitajaansa päin, sille pitää hieman rähjäistä että se seisoo suorassa nojaamatta. Satulan laitto selkään menee sujuvasti ja suitset se antaa laittaa helposti. Satulavyön kiristyessä herran maha kasvaa ja sisältä löytyy vain ilmaa, ennen ratsastusta kannattaa kiristää satulavyö uudestaan. Talutuksessa Lintu menee kiltisti vierellä, yrittäen välillä syödä ruohoa maasta jos sellaista on ulottuvilla.

Ratsuna ori on kuulias ja hyvin yhteistyöhaluinen. Joskus Lintu saattaa säikähtää jotain ihan olematonta ja sitten joko lähdetään sipsutellen pois tai ei liikuta mihinkään ja jäädään puuskuttamaan. Lintu on hieman hassu ori myös ratsuna ja sen huomaa. Kouluratsastuksessa ori osaa mennä helppoja luokkia, vaativiin luokkiin herralla ei ole koulutusta. Kouluratsastus on taitolaji jota Lintu tarvitsee myös hieman valjakossakin. Harjoituksissa Lintu on kuulias ja hyvin yhteistyöhaluinen. Areenalla on toisin, oria hermostuttaa ja se jännittää itseään, mutta pysyy nätisti paikoillaan jos siltä sitä vaaditaan. Ratsastajan pitää olla rentona niin herrakin rentoutuu hieman. Radalla Lintu katsoo ympärilleen, varmistaaksen että saa tehdä radan rauhassa. Linnun raskas rakenne saa sen näyttämään uljaalta josta katsojat pitävät yleisesti. Radan loppuessa ihmiset hurraavat ja orikin on tyytyväinen rataansa. Esteitä oriilla ei hypätä sen raskaanrakenteen takia ja esteistä oriilla ei ole hirveästi hyötyä. Joskus Linnulla saattaa joku hypätä 40cm esteitä, mutta ei sen enempää. Valjakossa ori on mitä mainioin ja kuuntelee hyvin tarkasti ohjeita mitä sille annetaan. Kurvit ja nopeus eivät ole ongelma tälle herralle. Lämmittelyradalla ori menee sujuvasti, mutta haluaisi jo radalle suorittamaan tehtävänsä. Radalle päästyään oria saa pidätellä ettei se lähde kiitämään. Valjakossa oriin rauhallisesta luonteesta tulee tulinen ori. Radan loputtua ori on hikinen, mutta onnellinen tehdystä työstään ja vauhdista. Kaikinpuolin ori on ihana ja taitava ratsu joka vain vaatii taitavan ratsastajan/ajajan.
Vibaja)

Isi ja äiti ovat todella upeita!

i. Kaukaisuus ii. Pikku-Poika
ie. Taran Valkeus
e. Ruhtinatar ei. Tietämätön
ee. EP Rakastunut

Pikku-Lintu omistaa hienon koulu- ja valjakkosuvun, jota kelpaa kyllä esitellä erityisesti valjakkohevosten tietäjille. On todellinen harmi, ettemme voi nähdä näiden hevosten kilpailukalentereita ja saavutuksia netistä, sillä näillä hevosilla näytettävää todella olisi! Pikku-Linnun isä Kaukaisuus on suomenhevosori, joka on kilpaillut pääasiassa valjakkoajossa. Sijoituksia tämä herra on keräillyt jo mukavat määrät valjakkoajon puolelta avoimesta hevosvaljakosta. Kaikaisuudella on mainio koordinaatiokyky, jota se on periyttänyt jälkeläisilleenkin. Jalostushevosena Kaikaisuus on omaa luokkaansa; sillä on viisi jälkeläistä, joista kolme on menestynyt vaativissa valjakkoluokissa ja yksi voittanut jopa SM-valjakkoradoilla! Pikku-Poika kuoli nuorena oriherrana aivan yllättäen katkaistessaan jalkansa tarhassa temmeltäessään. Tästä vaativia valjakkoluokkia kiertäneestä ja menestyneestä orista jäi jälkeen vain kaksi jälkeläistä, jotka molemmat ovat menestyneet jalostusoreina ja valjakkohevosina. Pikku-Poika lähti tästä maailmasta aivan liian aikaisin; sillä olisi ollut vielä paljon annettavaa erityisesti valjakkoradoilla. Taran Valkeus on koulupainoitteinen suomenhevostamma, joka on kuitenkin kilpaillut myös valjakkoajossa. Tämä tamma painoittui kuitenkin aivan syystä kouluratsastukseen, sillä sen koulutustaso oli jopa Vaativa B, mikä on suomenhevoselle suuri saavutus. Tämä tamma onkin ollut kouluratojen kiintopisteenä kauan aikaa herättäen ihastusta tuomareiden ja katsojien silmissä. Valjakkoajossa Valkeus ei ole sijoittunut kertaakaan, mutta kouluradoilla senkin puolesta.

Ruhtinatar on todella kaunis, liinakko kouluratsu, joka on kilpaillut SM-tasolla kouluratsastuksen puitteissa Helppo A - Vaativa B -luokissa. Sijoituksia löytyy hurjat määrät erityisesti aluetasolta. Jälkeläisilleen tämä kaunis tamma on periyttänyt koulutaituruutta (jokaisen varsan koulutustaso on ollut vähintään He A), sekä kauniin värityksen. Myös tamman rauhallisuus ja kiltteys ovat periytyneet usealle tamman jälkeläiselle. Tietämätön on valjakkopainoitteinen tummanruunikko suomenpienhevosori, joka on kiertänyt valjakkokilpailuissa ympäri Suomea menestyen hurjan hyvin erityisesti vaativissa valjakkoluokissa. Sillä on silmiinpistävä, mainio koordinaatiokyky ja hurjan paljon potkua. Tietämätöntä on luonnehdittu mainioksi ajettavaksi, sillä se on kuuliainen ja ihmisrakas, mutta hyvän koordinaatiokykynsä ansiosta se pystyy menemään radalla myös hurjaa vauhtia. Jokaisen valjakkoihmisen pitäisi tämä ori tietää, sillä se on nähty kolmen parhaan joukossa valjakkokilpailuissa niin monta kertaa. EP Rakastunut kuoli 16-vuotiaana äkilliseen ja pahaan ähkyyn omalla pihamaallaan. Tämän suomenhevostamman moni tunsi kouluradoilta, sillä tämä liinakko suomenhevostamma kiersi useissa kilpailuissa Vaativa B -luokissa menestyen hyvin. Kuollessaan tältä neidiltä löytyi 47 sijoitusta 98'sta kilpaillusta kilpailusta. Näistä sijoituksista 12 oli voittoja. Myös jalostustammana EP Rakastunut oli aivan omaa luokkaansa; se jätti jälkeensä todella monia mainioita koulutaitureita, jotka kilpailevat ahkerasti Vaativa B -tasolla.
mollis)

Pikku Linnut?

Pikku-Lintu astuu elämänsä aikana korkeintaan 15 tammaa. Tammojen on edustettava samaa rotua kuin ori, mutta kovinpaljon muita vaatimuksia meillä ei ole. Astutusmaksu on 100v€, ja varsamaksu 250v€. Emme kuitenkaan peri varsamaksua, jos sattuu niin ikävästi, että varsa syntyy kuolleena. Maksut maksetaan sähköpostin välityksellä varsan syntymän jälkeen. Myös varaukset hoituvat sähköpostin välityksellä.

t. Serenin Pikku Pirullinen, s. 10.02.07 (e. Pikkuvaahteran Myrskylintu) - om. Tijuana
o. Croisoksen Pikkumies, s. 16.06.07 (e. Nimetty) - om. Esc
o. Kovanaama ILO, s. 18.08.07 (e. Soihtutyttö) - om. goosnone
t. Kerttu Kertaa Kerttu ILO, s. 08.05.08 (e. Aino-Kaisa) - om. Kya, Keinumäki
t. ILO Juhannustaika, s. 20.06.08 (e. Soihtutyttö) - om. Milja / Fiktio
o. ILO Pulmuri, s. 16.10.08 (e. Susamuru) - om. Ödemark
t. ILO Randomiina, s. 24.01.09 (e. Susamuru) - om.Milka L. / Malsamo

Mies ei ole mies ilman kilpailuviettiä...

Kalenterissa vain sijoitukset.

Valjakkoajo (VVJ):
12.03.2007, Southern E Arabs, VVJ, lk. Avoin hevosparivaljakko, sij. 1/1
24.06.2007, Rinteen kisakeskus, VVJ, lk. Noviisi yhdistetty hevosille, sij. 3/15
06.09.2007, Mörkövaara, VVJ, lk. Vaativa yhdistetty hevosille, sij. 2/21
20.07.2007, mtt Pouliche, VVJ, lk. Vaativa yhdistetty, sij. 2/17
01.09.2007, Rinteen Kisakeskus, VVJ, lk. Vaativa yhdistetty hevosille, sij. 3/15
21.09.2007, Puomila, VVJ, lk. Vaativa yhdistetty hevosille, sij. 2/30
09.11.2007 SEA, VVJ, lk. Vaativa yhdistetty pariluokka, sij. 1/6
05.11.2007 SEA, VVJ, lk. Vaativa yhdistetty pariluokka, sij. 1/5
17.01.2008 Puuvili, VVJ, lk. Noviisi tarkkuuskoe hevosille, sij. 1/33
19.01.2008 Affon park, VVJ, lk. Noviisi yhdistetty hevosille, sij. 2/15
04.06.2008, JPR, VVJ, lk. Noviisi yhdistetty hevosille , sij. 1/25
30.06.2008, Dei, VVJ, lk. Noviisi yhdistetty hevosille, sij. 2/20
30.06.2008, JPR, VVJ, lk. Vaikea yhdistetty hevosille, sij. 1/18
08.08.2008, Nonstop, VVJ, lk. Noviisi yhdistetty hevosille, sij. 3/29
15.08.2008, Roganah, VVJ, lk. Vaativa yhdistetty, sij. 1/10
20.08.2008, JPR, VVJ, lk. Vaikea yhdistetty hevosille, sij. 3/25
20.08.2008, JPR, VVJ, lk. Vaikea yhdistetty hevosille, sij. 1/23
26.10.2008, JPR, VVJ, lk. Vaikea yhdistetty hevosille, sij. 6/40
01.01.2009, JPR, VVJ, lk. Noviisi kestävyyskoe, sij. 3/19
02.01.2009, JPR, VVJ, lk. Vaikea tarkkuuskoe, sij. 1/11

Kouluratsastus (KRJ):
15.01.2007, KRJ-CUP, Romulus, KRJ, lk. Helppo A, sij. 6/263
04.02.2007, KK Bailador, KRJ, lk. helppo B, sij. 4/29
17.01.2007, Season, KRJ, lk. helppo B, sij. 6/60
14.02.2007, Orilaakso, KRJ, lk. helppo A, sij. 5/50
05.05.2007, Willoughby, KRJ, lk. heA, sij. 3/35
10.05.2007, Magnun Arabians, KRJ, lk. heA, sij. 4/23
13.05.2007, Pioppa, KRJ, lk. heB, sij. 7/60
16.05.2007, Hoarfrost, KRJ, lk. heB, sij. 5/37
30.06.2007, Spring Estate, KRJ, lk. heB, sij. 3/40
30.06.2007, Spring Estate, KRJ, lk. heA, sij. 3/40
29.06.2007, Mikajan Kopukat, KRJ, lk. heA, sij. 7/55
25.06.2007, Aderla, KRJ, lk. heB, sij. 3/70
22.06.2007, Conquérant, KRJ, lk. heB, sij. 4/40
04.10.2007, BR Team, KRJ, lk. heB, sij. 4/115
17.10.2007, Chennye, KRJ, lk. heB, sij. 7/86
25.10.2007, Viehättävä, KRJ, lk. heB, sij. 4/50
30.10.2007, True Rockers, KRJ, lk. heB, sij. 5/40
08.04.2008, JPR, KRJ, lk. KN Special, sij. 3/26
09.04.2008, JPR, KRJ, lk. KN Special, sij. 4/24
22.04.2008, JPR, KRJ, lk. HeC, sij. 3/32
22.04.2008, JPR, KRJ, lk. KN Special, sij. 4/21
22.04.2008, JPR, KRJ, lk. HeA, sij. 4/22
27.04.2008, JPR, KRJ, lk. HeC, sij. 4/44
27.04.2008, JPR, KRJ, lk. HeB, sij. 3/41
29.04.2008, JPR, KRJ, lk. HeC, sij. 4/49
30.04.2008, JPR, KRJ, lk. HeB, sij. 3/68
30.04.2008, JPR, KRJ, lk. HeA, sij. 2/59
01.05.2008, JPR, KRJ, lk. HeC, sij. 5/45
30.04.2008, Exprelo, KRJ, lk. HeA, sij. 7/72
03.05.2008, Daron Warmbloods, KRJ, lk. heB, sij. 1/52
03.05.2008, Daron Warmbloods, KRJ, lk. KN Special, sij. 1/42
18.05.2008, JPR, KRJ, lk. heA, sij. 2/50
18.05.2008, JPR, KRJ, lk. heA, sij. 1/50
20.05.2008, JPR, KRJ, lk. heA, sij. 1/54
01.06.2008, Daron Warmblood, KRJ, lk. heA, sij. 6/45
09.06.2008, JPR, KRJ, lk. heC, sij. 5/39
09.06.2008, JPR, KRJ, lk. KN Special, sij. 2/27
09.06.2008, JPR, KRJ, lk. heB, sij. 5/34
13.07.2008, JPR, KRJ, lk. KN Special, sij. 2/35
28.07.2008, JPR, KRJ, lk. heB, sij. 5/71
28.07.2008, JPR, KRJ, lk. KN Special, sij. 3/39
29.07.2008, JPR, KRJ, lk. KN Special, sij. 4/43
29.07.2008, JPR, KRJ, lk. heA, sij. 7/59
12.08.2008, JPR, KRJ, lk. heA, sij. 6/58
12.08.2008, JPR, KRJ, lk. heB, sij. 6/90
12.08.2008, JPR, KRJ, lk. heA, sij. 5/58
12.08.2008, JPR, KRJ, lk. heA, sij. 3/56

Näyttelyt:
10.04.2008, Hämypuro & Keijulampi, NJ, lk. suomenhevosorit, sij. LKV1,BIS4, MVA-sert, JS
05.03.2008, Unhola, NJ, lk. suomenhevosorit (?), sij. LKV2 (?), IRTOsert, JS
06.03.2008, Tiilinkanoja, NJ, lk. suomenhevos tammat-ja oriit, sij. LKV1,BIS3, MVA-sert, JS
02.02.2008, Chennye, NJ, lk. suomenhevosorit, sij. LKV2, IRTOsert, JS

muut kilpailut:
12.10.2007, BR Team, ERJ, lk. 80cm, sij. 6/75
12.10.2007, BR Team, ERJ, lk. 90cm, sij. 4/80
23.10.2007, BR Team, ERJ, lk. 80cm, sij. 3/107
25.10.2007, BR Team, ERJ, lk. 80cm, sij. 3/78
10.12.2007, BR Team, ERJ, lk. 80cm, sij. 7/51
10.12.2007, BR Team, ERJ, lk. 90cm, sij. 7/54
15.07.2008, JPR, ERJ, lk. 90cm, sij. 2/76
29.07.2008, JPR, ERJ, lk. 80cm, sij. 4/64
04.08.2008, JPR, ERJ, lk. 70cm, sij. 6/75
03.08.2008, JPR, ERJ, lk. 70cm, sij. 7/58
03.08.2008, JPR, ERJ, lk. 90cm, sij. 1/84
03.08.2008, JPR, ERJ, lk. 90cm, sij. 3/102
24.08.2008, JPR, ERJ, lk. 90cm, sij. 2/76
24.12.2008, Nokimäättä, ERJ, lk. 100cm, sij. 7/94
26.12.2008, Nokimäättä, ERJ, lk. 110cm, sij. 5/73
29.12.2008, Nokimäättä, ERJ, lk. 100cm, sij. 6/94
© Ilomantsi 2007-2013 » Sivun alkuun
Tämä on virtuaalitalli, jokainen hevonen on siis virtuaalihevonen!