Mikä on Jewel Ponies?

Historia      Päiväjärjestys      Työntekijät      Arvostelut

Jewel Ponies sijaitsee pienellä saarella virtuaalisen Pohjois-Skotlannin saaristossa. Jewelin saarelta löytyy mitä mahtavimmat näköalat suoraan Atlantin valtamerelle ja keskelle kukoistavaa maaseutua. Saarella on onneksemme myös pienen pieni järvi, jossa voimme kesäisin uittaa ponejamme. Saaren länsiosa on melko karua louhikkoa, mutta muualta saari on todella vehreä ja viihtyisä metsien sekä peltojen peittämä alue. Saari on tarpeeksi lähellä Skotlannin rannikkoa, jotta on pystytty rakentamaan käytännöllinen silta kulkuyhteyksien edistämiseksi. Jewel Poniesin tila sijaitsee saaren eteläreunalla, melko lähellä meren rantaa. Tilalle johtavat hyvin hoidetut hiekkatiet, joita pitkin vierailijoiden on helppo tulla kylään eksymättä matkalla.

Tallialueelta löytyy kaksi upeaa vanhanaikaista punatiilistä tallirakennusta. Oreille ja tammoille on kummallekin omat tupansa. Tammatallista löytyy 25 karsinaa ja oreilta 25, eli yhteensä koko saarella on 50 karsinaa, jotta saamme majoitettua suuren ponilaumamme sisätiloihin. Oritallin karsinat ovat kooltaan tarpeeksi suuria poneille, mutta täysikokoiset hevoset eivät niissä välttämättä kokopäiväisesti viihtyisi. Tammatalli puolestaan on täynnä varsomiskarsinoita, koska kasvatustoiminta on meillä niin aktiivista ja tilaa vievää. Karsinoissa on kätevät liukuovet ja kestävät salvat, jotta ponimme eivät vahingossakaan pääsisi omille teilleen. Karsinoiden yläreunoissa on tukevat kalterit, jotta ponit saavat olla rauhassa omissa sopeissaan, eikä niiden tarvitse kokoajan kestää tallikaveriensa ivailua. Karsinoissa jokaisella ponilla on oma automaattinen vesikuppi sekä ruoka-astia.

Molempiin tallirakennuksiin kuuluvat luonnollisesti myös lämmitetty satulahuone ja rehuvarasto. Pyrimme pitämään tilat aina mahdollisimman siisteinä, jotta vältyttäisiin mahdollisilta onnettomuuksilta.
Leveillä tallikäytävillä kulkee kumimatot, jotta niitä olisi helppo pitää puhtaana ja hygieenisenä. Molemmista talleista johtaa kolme ovea ulos. Tallien päädyissä ovat viralliset ovet, mutta hätätilanteita varten myös rehuvarastoon on tehty kapeampi kulkureitti. Tallien päädyissä komeilee uudet pesukarsinamme, joissa ponit on helppo pitää puhtaina.

Tallia ympäröivät suuret tarhat, joiden aidat ovat siistiä valkoista lankkua. Lankut sijaitsevat juuri sopivalla korkeudella, jotta ponit eivät pääse karkuun, mutta pystyvät kuitenkin helposti seuraamaan maailman menoja. Aitojen sisäpuolelle on laitettu sähkölanka, jotta pienet eivät pääsisi jyrsimään puuta tai kaatamaan aitoja nojaamalla niihin. Tarhojen pohjat koostuvat yleensä paksusta nurmipeitteestä, mutta sateisia syksyjä varten on myös olemassa hiekkapohjaisia tarhoja. Suunnilleen kilometrin päässä tallista sijaitsee valtavat hyväkuntoiset laitumet, joille ponit kesäisin päästetään. Tietenkin täytyy huomioida, että kaikkia oreja ei voi laittaa yhteen, jottei syntyisi ihan täyttä kaaosta. Tammat pääsevät kuitenkin laiduntamaan ihan rauhassa nuorten varsojensa kanssa. Laidunten keskeltä löytyy myös pieni, lämpöeristetty pihatto, jonne majoitamme tammat varsoineen. Siellä pienet varsat saavat totutella rauhassa elämäänsä.

Oritallin vierestä löydät suuren punaisen rakennuksen, maneesin. Maneesin pohja on taidokkaasti tehty, jotta se ei pöllyä, eikä se ole upottava. Maneesin seiniltä löytyy ratsastuksessa apuna käytettäviä peilejä, jotta pystyt tarkkailemaan istuntaasi. Peilit on sijoitettu juuri oikealle korkeudelle, jotta näet itsesi vaikka istut pienen ponin selässä. Maneesin reunoille on rakennettu käytännölliset säilytyslaatikot, joista löytyy niin este- kuin koulukalustotkin.

Maneesin lähettyviltä löytyy myös suuri hiekkapohjainen kenttä. Kentän aidat ovat samanlaiset valkoiset, kuin tarhojenkin aidat, mutta kentällä ei ole sähköä. Aidat ovat kuitenkin riittävän korkeat poneille, jotta niitä voi vaikka juoksuttaa siellä vapaana. Kentän reunalla sijaitsee tilava katsomo, jotta kisojen aikana kaikki katsojat pystyisivät nauttimaan kisatunnelmasta antaumuksella. Kentän toisella nurkalla sijaitsee myös tilava kärryvaja, jossa pidämme poniemme ajovehkeet.

Saarella kulkee upeat maastot, joita pitkin ratsukko pääsee huimiin seikkailuihin. Tallien seinillä on yksinkertaiset kartat, joista löytyy kaikki eri reitit ja hieman tietoa reitin sisällöistä ja pituuksista. Joillakin ratsastuspoluilla on nimittäin pieniä maastoesteitä ja Rantareitin päästä löytyy nimensä mukaisesti viihtyisä hiekkaranta järvenrannalta, jossa hevosia voi uittaa kesäisin. Maastot vaihtelevat sekametsistä hiekkateihin ja kallioisiin rinteisiin, joissa hevonen saa todella tehdä töitä päästäkseen eteenpäin.

Rakensimme myös muutama vuosi sitten upouuden harjoitusradan, jossa pystymme treenaamaan ravi- ja laukkaponejamme. Rata on rakennettu ensisijaisesti juuri kyseisille poneille, mutta on siellä mukava muidenkin kanssa päästellä hieman ylimääräisiä höyryjä pihalle. Pyrimme pitämään radan kunnossa ympäri vuoden, mutta syksyn kuraisimmilla keleillä sinne tulee kielto, jotta se ei menisi aivan sohjoiseksi.

Jewel Ponies on virtuaalitalli / Tämä on virtuaalihevonen     © Jewel Ponies 2006-2011 » Sivun alkuun

Kävijälaskuri kävijää vuonna 2011