Nefertarin Piña Colada

SYNTYNYT 01.06.2007 ikääntyminen OMISTAJA Jewel Ponies, VRL-02073
ROTU, SKP shetlanninponi, ori KASVATTAJA Chantelle, Nourbese Nefertari
SÄKÄKORKEUS 97cm PAINOTUS estepainotus
VÄRI & MERKIT rautias KOULUTUS ko. heB, re. 60cm
REKISTERINUMERO VH-50576 SAAVUTUKSET VIR MVA Ch, KTK-II


© PS Photos. Kuvissa oikeasti shet-o. Junibackens Baloo, sivun tiedot eivät liity mitenkään ks. hevoseen.

Huomionkipeä herrasmies

Pave on nuorena ottanut paljon mallia emältään: se on perusluonteeltaan todella vilkas ja huomionkipeä pikkuponi. Pave ei kuitenkaan ole millään lailla häijy tai vaarallinen, päinvastoin! Ori osaa olla todella lutunen ja lempeä, mutta ottaa helposti nokkiinsa, jos sen huomion hakua ei sisäistetä samantien.

Hoitotoimenpiteet tämän ponin kanssa sujuu kuitenkin todella leppoisasti. Se rakastaa paapottavana olemista, eikä vaihtaisi päivittäisiä harjaustuokioitaan edes saavilliseen kauraa. Pave seisoo kauniisti paikallaan niin karsinassa, kuin käytävälläkin ja tarkkailee visusti hoitajan kehon kieltä. Hoitajan ei tarvitse kuin ajatella pyytävänsä ponia siirtymään johonkin suuntaan, kun Pave on jo toteuttanut paapojansa sanattoman toiveen.

Ainoa asia, jota Pave inhoaa sydämensä kyllyydestä, on vesikarsina! Tämä pieni poni on päättänyt olla menemättä kyseiseen kapistukseen, eikä sitä silloin sinne saa. Pavea on yritetty totuttaa ajatukseen vähitellen, mutta mikään herkku ei tunnu tässä päähänpinttymässä auttavan. Kummallisinta siinä on se, että ori ei ole moksiskaan, jos sitä ulkona suihkuttelee letkun kanssa eikä se liioin tunnu ahtaita paikkojakaan pelkäävän. Ilmeisesti pesukarsina on vain oma vaarallinen alueensa.

Ratsastaessa orilta löytyy lähes aina pöhlöenergiaa. Ei auta vaikka sen kanssa vääntäisi monen tunnin kolurääkkejä tai mahdottomilta tuntuvia esteharjoituksia, se ei väsy ikinä! Ratsastajan on siis syytä varautua siihen, että löytää itsensä tunnin aikana muutamaan otteeseen yskimässä rähmällään kentän hiekkoja.
Kouluratsastus ei ole Paven vahvimpia lajeja, se kun haluaisi vain porhaltaa kovaa eteenpäin. Taitavan ja rauhallisen ratsastajan alla se taipuu kuitenkin jo helpon B:n liikkeisiin, mutta ei varsinaisesti nauti niiden suorittamisesta.
Esteratsastus on enemmänkin Paven alaa. Ori osaa olla todella tarkka jaloistaan, vaikka porhaltaakin esteille aina tuhatta ja sataa. Erikoisesteet eivät ole Pavelle ongelma, jos ne eivät ole sitä ratsastajallekaan. Ratsastajan on vain pysyttävä itse todella tyynenä ja muistaa pidätellä Pavea aina tarpeen vaatiessa. Pidätteistä huolimatta Pave saattaa silti ryysätä esteelle, joten se ei ole loppujen lopuksi kaikkein pienimpien ratsu.

Kilpailuissa ori käyttäytyy niin kuin herrasmiehen kuuluu. Se on perus pirteä itsensä, mutta ei ota silti turhia paineita suorituksestaan. Oriin luontaisen käytöksen mukaan myös Paven täytyy hieman esittää vieraille tammoille, mutta se muistaa silti aina kunnioittaa ihmistä ja keskittyä sen hetkiseen tehtäväänsä. Etenkin radalla se unohtaa kaiken muun ja kohdistaa kaiken energiansa kilpailusuoritukseen.

Perhe on pahin!

i. Nefertari's Buchepalos ii. LWO Winylshaker EVM iii. Profeth
iie. Agatha
ie. Amorphia EVM iei. Scandinavian GLO
iee. Indiana
e. VIR MVA Ch Nefertarin Gloria YLA3 ei. Louhimies LIOR EVM eii. Antelin Saapikas
eie. AKS Kirkunat
ee. Ainokainen LIOR EVM eei. Kustaa Aadolffi
eee. Amaalia

Paven isänisä LWO Winylshaker oli tummanrautias valloittava ori. Se ei kaihtanut lainkaanpörhistelyä tammoille, ja saikin komeutensa vuoksi ne oleensa varpailleen. Näyttelyitä elämänsä aikana hiukan kiertänyt ori löytyi yleensä lähes poikkeuksetta BIS-kehän meininkejen seasta. Pienen näyttelykiertämisen lisäksi Shaker - joka muuten sai lempinimensä 'sekoittajan' juuri tuon tammojen hurmaamisen vuoksi - ramppasi myös esteratsastuskilpailuissa pienikokoisen ja taitavan aikuisratsastajansa kanssa. Sieltä menestystä tuli vaihtelevasti.

LWO Winylshakerin isä Profeth oli pomppuponi vailla vertaa. Ori suhtautui veitikkamaisesti menestykseen ja otti ilon irti kaikkien ihmisten ihailevista katseista. Profeth syntyi Iso-Britanniassa shetlanninponeja kasvattavalle farmille, josta se myöhemmin nuoruudessaan omistajanvaihdoksen yhteydessä ajautui USA:an. Väriltään täysin musta ori sai useita kymmeniä jälkeläisiä, jotka asustelevat ympäri maailmaa omissa kolkissaan. Sen lisäksi, että ne ovat hyvin eri näköisiä varsat ovat myös hyvin monikäyttöisiä, jonka todistaa se, että Profethin jälkeläisiä löytyy muutamalta ratsastuskoulultakin opetusponeina.

Paven isänisänemä Agatha menehtyi melko nuorena, noin 9-vuotiaana ähkyyn, joten LWO Winelshaker on sen ainoa varsa. Tamma ehti kuitenkin kilpailla jonkin aikaa este- ja kouluratsastusta hyvällä menestyksellä ja se kävi myös nuoruutensa ajotaustan turvin muutamassa valjakkokisassa siskopuolensa parina.

Paven isänemä Amorphia oli kulomusta poni, jota pystyi sen elinaikana näkemään usein nuoren ratsastajansa kanssa esteratsastuskisoissa. Sillä oli taipumusta pieneen tottelemattomuuteen, mutta silti se pärjäsi hienosti kokoiselleen sopivan korkuisissa luokissa. Amorphialla ei ollut niin hyvää rakennetta, kuin isällään, muttei tamma rumakaan ollut. Ei tosiaan.

Amorphian isä Scandinavian GLO oli yksi tamman merkittävimmistä sukulaisista. Ori sai melko nuorena kantakirjauksen ensimmäisen palkinnon ja tammanomistajien piireissä kohistiin kokoajan upeasta herrasta. Orin omistaja oli kuitenkin haluton saattamaan poniaan stressaavan menestyskierteen keskelle, vaan valitsi viisi mieleistään tammaa ja teetätti niille varsat oristaan. Silloin, kun Scandi ei ollut lehdistötilaisuuksissa toimittajien kuvattamana se oli kilpailuissa ja se hyppäsikin mitä loistavimmin.

Paven isänemänemä Indiana ei ollut juurikaan näyttelyponi. Sillä oli kuitenkin ihan hyvä perusrakenne. Persoonaltaan symppis neiti ihastutti kaikkia positiivisuudellaan ja se oli myös kumman kestävä tapaus. Tammalla kisattiin tasaisissa kausissa ja se pysyi kokoajan hyvässä kunnossa ilman rasitusvammoja tai muita. Tätä voitiinkin ehkä kutsua sen niin sanotuksi menestyksenhedelmäksi - ideaksi. Indiana varsoi elämänsä kaikki varsat vasta kilpailueläkkeelle jäätyään ja niitä tuli kaikkiaan neljä kappaletta.


Nefertarin Glorian isä Louhimies LIOR on hätkähdyttävää menestystarinaa elävä herrasmies. Ori on ulkonäöltäänkin jo niin hallitseva, ettei siitä saa silmiään irti. Herra on väriltään kulomusta ja se on tarkalleen 102cm korkea. Leoksi tuttujen kesken kutsuttu ori on näyttelymenestyksen siivittämänä kantakirjattu ensimmäiselle palkinnolle ja sillä on tilillään myös esteratsastuksen laatuarvostelun ensimmäinen palkinto. Leo elelee nykyään onnellisena eläkeläisenä. Orilla on näillä näkymin 5 jälkeläistä, kun Nefertarin Gloria lasketaan joukkoon mukaan. Jokainen noista jälkeläisistä on menestynyt erityisesti näyttelyissä.

Paven emänisänisä Antelin Saapikas ruunattiin jo melko nuorena, mutta silti se ehti tulla kolmen varsan isäksi ennen sitä. Syynä ruunaukseen oli yksinkertaisesti vain se, ettei herra tahtonut pysyä hyppysissä. Orilla kilpailtiin esteratsastuksessa, jossa se toimikin kokoajan tietyllä uholla josta oli välillä hyötyä ja välillä ei. Herra kuoli 25-vuoden iässä.

Louhimies LIOR:in emä AKS Kirkunat oli reipas ja mukava tapaus. Tamma oli sekä ulkomuodoltaan, että persoonaltaan oikein viehättävä ja tuo tietenkin poiki menestystä hyvin määrin. Kikaksi kotipuolessa kutsuttu neiti oli estepainotteinen. Kikka on kantakirjattu ensimmäiselle palkinnolle ja se sai kuusi jälkeläistä. Viimeiset päivänsä ennen kuolemaansa ja muutenkin kaikki eläkepäivänsä neiti vietti Etelä-Karjalassa kasvattajansa luona.

Paven emänemä Ainokainen LIOR todella kaunis tummaruunikko neiti oli saman kasvattajan poneja, kuin Paven emänisäkin, mutta edustaa aivan eri sukulinjaa. Luonteeltaan lempeä, mutta samalla päättäväinen neiti on monitaiturina tallannut sekä koulu-, että esteratoja. Hienosti ulkonäöstä huolimatta tammaa ei kuitenkaan koskaan ole jostain kumman syystä viety kantakirjaan. Jälkeläisiä tammalla on kolme kappaletta, joista Nefertarin Gloria oli sen esikoinen.

Ainokainen LIOR:in isä Kustaa Aadolffi oli ruotsalaista sukujuurta omaava komea ori, joka oli isänsä Gustav Adolfin ensimmäinen suomalainen jälkeläinen. Aatu on hieman poikkeavaa sorttia Paven suvussa, sillä se on esteratsastuksen erityisen menestyksen sijaan napannut kouluratsastuksen laatuarvostelusta toisen palkinnon ja painellut taidokkaasti ympäri maita ja mantuja menestyen hyvän keskittymiskykynsä ja lauhkeutensa siivittämänä. Vaikka oria on luonnehdittu aikoinaan ruunamaiseksi se pääsi myös olemaan peräti yhdeksän varsan isä.

Paven emänemänemä Amaalia on orin suvun hiukan tuntemattomampia yksilöitä. Neidin suvusta ei nimittäin oikein tiedetä mitään. Punaruskea tamma kiersi jonkin verran näyttelykehissä ja kisasikin hieman, mutta kun erityistä menestystä ei tullut se siirtyi yksityiskäyttöön ja myöhemmin eläkkeelle. Amaalia menehtyi luonnolliseen tyyliin, vanhuuteen.

© Sidar

Mini Pavet?

Nefertarin Piña Colada astuu elämänsä aikana korkeintaan 8 tammaa. Ori ei ole tällä hetkellä tarjolla ulkopuoliseen jalostukseen.

o. Carambo of Jewel, s. 14.11.08 (e. Huvin Helmiina) - om. vaad
t. Leonoora of Jewel, s. 04.12.08 (e. Crowvalley Lizette) - om. Jewel Ponies
o. Pisang v.d. Jewel, s. 17.01.09 (e. Poison Eye Bit) - om. Emmu
t. JW's Banana Cooler, s. 04.04.09 (e. Ikuinen Kimmellys R) - om. Päivie (VRL-5523)
t. Synd Coraille, s. 11.10.09 (e. Cute Twitch) - om. Rinsessa (VRL-08111)
o. Gavin v.d. Jewel, s. 29.08.09 (e. JW's Little Princess) - om. Alina.M (VRL-06363)
o. Clinker of Jewel, s. 11.10.09 (e. JRR Kerstin) - om. Minta M (VRL-06944)

Hei me voitetaan!

Kalenterissa vain sijoitukset. Loput startit nähtävissä täällä.

Esteratsastus: (64 sij.)

29.09.2007 (ERJ) http://hopeakarhu.org/ocotton/kisat/muut/ERJ_01.htm 50 cm 1/25
16.12.2007 (ERJ) http://www.freewebs.com/ukkkospilvi/kk/kisa/erj1.htm 40-50 cm 4/48
16.01.2008 (ERJ) http://www.uupuva.net/nieuwhoeve/kisaERJ1.htm 50cm 2/20
21.01.2008 (ERJ) http://www.freewebs.com/tuuhankisat/erj210108.htm 20-40cm 3/85
21.01.2008 (ERJ) http://www.vilukissa.net/ponit/ERJ5.html 40 cm 4/68
12.06.2008, JPR, ERJ, lk. 50cm, sij. 2/36
12.06.2008, JPR, ERJ, lk. 50cm, sij. 5/36
26.06.2008, Daron Warmlboods, ERJ, lk. 50cm, sij. 3/36
10.06.2008, JPR, ERJ, lk. 40cm, sij. 1/23
15.07.2008, JPR, ERJ, lk. 40cm, sij. 1/24
02.08.2008, JPR, ERJ, lk. 40cm, sij. 1/26
11.11.2008, JPR, ERJ, lk. 50cm, sij. 6/36
12.11.2008, JPR, ERJ, lk. 60cm, sij. 4/46
13.11.2008, Fawel, ERJ, lk. 60cm, sij. 2/36
21.11.2008, Huvitus, ERJ, lk. 20-40cm, sij. 4/25
23.11.2008, Huvitus, ERJ, lk. 50-60cm, sij. 2/25
04.08.2008, JPR, ERJ, lk. 50cm, sij. 5/40
04.08.2008, JPR, ERJ, lk. 40cm, sij. 1/27
03.08.2008, JPR, ERJ, lk. 60cm, sij. 8/73
24.08.2008, JPR, ERJ, lk. 50cm, sij. 5/56
24.08.2008, JPR, ERJ, lk. 60cm, sij. 5/72
24.08.2008, JPR, ERJ, lk. 40cm, sij. 4/38
14.11.2008, Qreivi, ERJ, lk. 50cm, sij. 4/46
22.11.2008, Leighton, ERJ, lk. 60cm, sij. 5/35
22.11.2008, Viehättävä, ERJ, lk. 60cm, sij. 2/50
18.01.2008, Jefton, ERJ, lk. 60cm, sij. 6/60
19.01.2008, Jefton, ERJ, lk. 50cm, sij. 3/60
17.01.2008, Jefton, ERJ, lk. 60cm, sij. 5/60
17.10.2008, JPR, ERJ, lk. 60cm, sij. 5/70
20.10.2008, JPR, ERJ, lk. 40cm, sij. 5/34
20.10.2008, JPR, ERJ, lk. 60cm, sij. 4/70
31.01.2009, Lieksa, ERJ, lk. 60cm, sij. 4/50
31.01.2009, Hunajapuro, ERJ, lk. 60cm, sij. 1/70
20.01.2009, Fe Yance, ERJ, lk. 60cm, sij. 4/37
17.01.2009, CeRi, ERJ, lk. 60cm, sij. 2/48
07.11.2009, kutsu, ERJ, lk. 20cm, sij. 4/100
26.03.2011, ERJ, kutsu, lk. 70cm, sij. 6/69
05.06.2011, ERJ, kutsu, lk. 70cm, sij. 7/100
14.10.2011, ERJ, kutsu, lk. 70cm, sij. 5/76
15.10.2011, ERJ, kutsu, lk. 70cm, sij. 2/77
03.01.2012, kutsu, ERJ, lk. 70cm, sij. 2/100
03.01.2012, kutsu, ERJ, lk. 70cm, sij. 9/92
04.01.2012, kutsu, ERJ, lk. 70cm, sij. 6/85
05.01.2012, kutsu, ERJ, lk. 70cm, sij. 9/85
06.01.2012, kutsu, ERJ, lk. 70cm, sij. 8/80
25.01.2012, kutsu, ERJ, lk. 70cm, sij. 6/65
14.02.2012, kutsu, ERJ, lk. 70cm, sij. 8/100
15.02.2012, kutsu, ERJ, lk. 50cm, sij. 5/100
16.02.2012, kutsu, ERJ, lk. 70cm, sij. 8/100
13.02.2012, kutsu, ERJ, lk. 70cm, sij. 3/40
29.02.2012, kutsu, ERJ-CUP, lk. 40cm, sij. 4/122
05.03.2012, kutsu, ERJ, lk. 60cm, sij. 2/40
07.03.2012, kutsu, ERJ, lk. 60cm, sij. 2/40
26.03.2012, kutsu, ERJ, lk. 60cm, sij. 1/40
20.02.2012, kutsu, ERJ, lk. 70cm, sij. 8/70
21.02.2012, kutsu, ERJ, lk. 70cm, sij. 1/68
22.02.2012, kutsu, ERJ, lk. 70cm, sij. 3/69
23.02.2012, kutsu, ERJ, lk. 70cm, sij. 5/69
24.02.2012, kutsu, ERJ, lk. 70cm, sij. 4/69
25.02.2012, kutsu, ERJ, lk. 70cm, sij. 8/70
20.03.2012, kutsu, ERJ, lk. 70cm, sij. 8/70
21.03.2012, kutsu, ERJ, lk. 70cm, sij. 7/70
22.03.2012, kutsu, ERJ, lk. 70cm, sij. 6/70
24.03.2012, kutsu, ERJ, lk. 70cm, sij. 6/70

Kouluratsastus:

07.12.2007 (KRJ) http://www.freewebs.com/kimakka07/KRJ1.htm Helppo B 3/111 11.06.2008, JPR, KRJ, lk. heC, sij. 2/55
27.06.2008, Daron Warmbloods, KRJ, lk. heB, sij. 3/97
27.06.2008, Daron Warmbloods, KRJ, lk. heC, sij. 2/92

Näyttelyt:

08.06 2007 (NJ) http://www.launiel.net/huvitus/kisat/nj_1.htm - shetlanninponiorivarsat aikuiskuvilla LKV1; irtoSERT, JS
08.08.2007 (NJ) http://www.geocities.com/mitjanvirtuaalihevoset/nj002.htm - shetlanninponiorit LKV3; irtoSERT, JS
05.09.2007 (NJ) http://www.lasileija.net/fiktio/k/nj02.htm - shetlanninponioriit LKV1, BIS3; MVA-SERT, JS
10.09.2007 (NJ) http://www.revanssi.net/virtuaali/nj4.html - shetlanninponiorit LKV2; irtoSERT, JS
15.09.2007 (NJ) http://freewebs.com/katrintalli/kilpailuille2/NJ07.htm - Shetlanninponi orit LKV1; irtoSERT, JS
16.09.2007 (NJ) http://www.freewebs.com/chkisat/nj/2.htm - shetlanninponi orit LKV2; irtoSERT, JS
18.09.2007 (NJ) http://www.freewebs.com/ffreundlich/NJ.htm - shetlanninponioriit LKV1, BIS3; MVA-SERT, JS

Paven hoitopäiväkirja:

16. tammikuuta 2009
Tulin jo aamusta taas tallille, ja Pave ol syömässä heiniään tarhassa. Menin talliin, otin harjat ja suitset valmiiksi. Odottelin n. 10min, että Pave olisi syönyt.

Ori tuli portille vastaan, kun kutsuin sitä. Rapsuttelin ja silittelin sitä, sitten otin sen kiinni ja talutin karsinaan. Harjasin sen ensin kumisualla pyörittäen läpi, sitten otin vähän kovemmalla harjalla pölyt pois. Otin vielä pehmeällä harjalla päästä ja jaloista. Harja oli ihan ok, ei mitään takkuja =)

Otin Pavelta riimun pois ja laitoin suitset tilalle. Laitoin deltan ja riimunnarun kiinni, ja lähdin taluttamaan sitä maneesiin.

Vaikka tiesin että saisin ratsastaa jo, haluan jatkaa vielä maastakäsin työskentelyä, että saan paremman luottamuksen poniin, ja ponikin luottaa minuun.

Maneesissa teimme väistöjä, siirtymisiä, temmon vaihteluita ja kaikkia kukkakuvioita =) Pave oli koko ajan todella kuuliainen ja kulki hienosti. Teimme isoa ympyrää suurentaen ja pienentäen sitä. Kun menimme pitkää sivua ravissa, otti ruuna pari laukka-askelta, mutta otti saman tien rauhalliseen raviin, kun pyysin. Teimme paljon peruutuksia ja pysähdyksiä. Lopuksi, ettei poni kyllästyisi, "venyttelimme" herkkupalan avulla. Laitoin pienen leivän palasen Paven etujalkojen väliin, ja poni joutui venyttämään niin selkää, kaulaa kuin jalkojakin.

Lähdimme n. kolmen vartin työskentelyn jälkeen takaisin talliin. Otin Pavelta suitset karsinassa pois, ja laitoin riimun tilalle. Talutin orin tarhaan ja suljin portin ja langat. Palasin talliin, pesin kuolaimet ja suitset, laitoin suitsiin vielä 'valjasrasvaa'. Suitset olivat nyt puhtaat, ja vein ne paikoilleen.

Sitten hain lantalasta kottikärryt ja talikon, ja aloin siivoamaan Paven karsinaa. Ensin keräsin kaikki kakkat pois, ja lopuksi märät turpeet. Vein ne lantalaan ja hain vähän lisää turvetta. Vein turpeet karsinaat ja levitin ne maahan. Pesin samalla myös vesi- ja juomakipon. Vein kottarit takaisin lantalaan, samoin talikon.

Lähdin sitten kotiin, tyytyväisenä tähän päivään 8)

Scirbe

15. tammikuuta 2009
Tulin tallille, ja Pave seisoi tarhassaan. Vein ensin tavarani talliin, ja sitten lähdin hakemaan ponia sisälle.

Oli jo pakkasta, ja tarha oli pohjaltaan hiukan jäässä, joten ei ponin jalat olleet likaiset =) Talutin Paven sen karsinaan ja aloin harjailemaan. Ori oli hiukan levoton ja pyöriskeli vähän. Rauhoittui kun juttelin sille rauhallisesti ja hoidin myös rauhallisesti. Harjailin todella huolellisesti, ensin kumisualla pyörittäen koko poni läpi. Sitten pölärillä pölyt pois. Harjasin jalat ja tarkistin vuohiskuopat, puhdistin kaviot ja lopuksi vielä pehmeällä harjalla koko poni läpi. Selvitin taas harjan sormilla, ja harjasin pään. Pave seisoi koko ajan kiltisti, kun harjailin ja juttelin. Koko harjaus sessioon meni aikaa n. 45min =)

Sitten vein harjat takaisin varustehuoneeseen, ja otin Paven suitset. Ulkona oli jo pimeää ja hiukan tuuli, joten päätin mennä taluttelemaan maneesiin. Avasin riimun ja laitoin suitset ponin päähän. Pave seisoi kiltisti, kun irrotin riimun ja laitoin riimunnarun ja deltan kiinni kuolaimiin. Lähdin taluttamaan Pavea kohti maneesia, ja ori käveli kiinnostuneena eteenpäin. Jotain pientä säätämistä oli huomattavissa, mutta Pave lopetti sen kun otettiin pari kertaa seis, ja seisottiin paikoillaan.

Kun pääsimme maneesiin, jäin ympyrälle taluttelemaan. Teimme ympyrällä juuri käynti-ravi-käynti siirtymisiä, pysähdyksiä, peruutuksia ja kaikkia kukka-kuvioita =) Joku minulle vieras tyttö tuli ratsastelemaan maneesiin, jäimme Paven kanssa toiseen päähän ympyrälle, kun tyttö ratsasti toisessa päässä. Pave käyttäyti "häiriöstä" huolimatta hyvin! Kun olimme taas pyörineet ja hyörineet eri suuntiin ja olimme(tai olin?) tyytyväinen tulokseen ja ponin keskittymiseen, lopettelimme. Lähdimme takaisin talliin n. kolmen vartin liikunnan jälkeen. Tallissa otin suitset pois, laitoin riimun tilalle ja harjasin vielä jalat. Kokeilin jalat läpi, ihan vaan varmuuden vuoksi.

Koska ruokintaan oli vielä sen verran aikaa, vein Paven vielä tarhaan. Käänsin sen, päästin irti ja taputtelin. Sitten suljin langat+portin ja lähdin talliin. Pesukarsinassa huuhdoin kuolaimet, ja pyyhkäisin pölyt suitsista. Huuhdoin myös omat kenkäni 8D

Meillä oli oikein hauskaa, tosi hieno poniori!

Scirbe

14. tammikuuta 2009
Ehdinkin vielä illalla tallilla, mutta eihän se haittaa, jos kahdesti käy =)

Saavuin tallille, oli hiukan tuulista ja ponit tahroissa. Käväisin eka tallissa, ja sitten menin hakemaan Pavea tarhasta. Poni tuli jo portille vastaan, koska oli lopettanut heinien syönnin. Rapsuttelin sitä ensin, sitten laitoin riimunnarun riimuun kiinni ja lähdin taluttamaan Pavea talliin. Ori käveli kiltisti vierellä ja meni rauhallisesti karsinaan. Hain sen harjat ja aloin harjailemaan. Jaloissa oli hiukan mutaa, mutta ajattelin, että jos menen taluttelemaan kentälle, sitä tulee joka tapauksessa, joten pesen jalat vasta sen jälkeen.

Kun puhdistin Paven kavioita, se heilutti huulellaan takkiani ja katsoi korvat hörössä. Voi että kun joku voi olla suloinen<3! Harjasin ponin huolellisesti, ja sormin selvitin harjan. Hain sitten suitset, irrotin niistä ohjat ja otin riimunnarun ja deltan, ettei riimunnarun paine tulisi vain yhdelle kuolaimelle. Lähdin taluttamaan Pavea kentälle, jossa olikin jo valot päällä. Kävelimme ja teimme ensin voltteja paljon ja sitten pujottelimme törppöjä ja kokeilimme ravia. Todella hienosi Pave käyttäytyi!

Sitten paljon peruutuksia, pysähdyksiä, muttei mitään niin paljon, että poni kyllästyisi. Pave hirnahti jollekkin ponille joka meni maneesin, mutta hämärässä en tunnistanut, mutta nostin kättä ponin hoitajalle.

45min päästä olimme touhunneet tarpeeksi ja lähdimme talliin. Pave on oriksi hyvin kuuliainen, käyttäytyy todella hyvin! Vein sen karsinaan, otin suitset pois ja laitoin riimun tilalle. Pesin samantien sen jalat, kuivasin ne ja laitoin pojan karsinaan. Sitten pesin kuolaimet ja varustehuoneessa puhdistin suitset. Laitoin ne paikoilleen ja harjasin vähän vielä Pavea. Ulkona oli alkanut pakastua, joten päätin viedä orin vielä ulos, ei varmaan jalat pahasti ainakaan mutaiseksi/märän hiekkaiseksi mene enää ulkona. Lähden taluttamaan Pavea tarhaan, käännän sen, ja päästän irti ja rapsuttelen. Sitten suljen langat ja portin huolellisesti ja palaan talliin. Puhdistan harjat ulkona ja katselen kun Pave ravaa tarhassa.

Palaan takaisin talliin ja vien harjat paikoilleen. Tallissa tapaan jonkun uuden tytön, jonka nimi ei tullut selville. Juttelimme tuokion poneista ja sitten minun olikin jo lähdettävä.

Todella ihana poni tuo Pave!

Scirbe

14. tammikuuta 2009
Tiesin jo aamusta, etten välttämättä kerkeäisi enää illalla tallille, joten päätin tulla tarhaamisen ja ruokinnan välissä tallille.

Cola söi karsinassaan juuri saamiaan ruokia, ja annoin sen syödä ihan rauhassa. Menin varustehuoneeseen ja hain harjat ja riimunnarun. Odottelin n. 10min, kunnes Cola oli syönyt. Tervehdin sitä, ja annoin ponin haistella minua. Cola rapsutti päätään kättäni vasten, mutta sitten aloin harjaamaan.

Otin ensin kumisuan ja pyöritin koko ponin sillä läpi. Cola seisoi todella kiltsiti ja hienosti! Sitten harjasin pölärillä toisen kerran ponin läpi. Puhdistin kaviot ja harjasin pehmeällä harjalla päätä. Cola oli vielä suht. puhdas eilisen harjauksen jälkeen, joten olin ihan tyytyväinen tulokseen. Koska Cola oli juuri syönyt, ja ajatukseni oli lähteä taluttelemaan, niin ajattelin vain pientä käyntiä maneesissa.

Lähdimme Colan kanssa maneesia kohti. Cola käveli korvat hörössä vieressäni. Avasin maneesin ovet ja sytytyin sinne valot. Ori pärskähti kun lähdin taluttelemaan sitä keskemmälle, ja sieltä uralle.

Juttelin koko ajan ponille rauhallisesti ja ns."rohkaisevasti". Teimme voltteja, pysähdyksiä, peruutuksia, suunnanvaihtoja jne... käynnissä. Olimme maneesissa jotain puoli tuntia, ja Cola oli todella kiltisiti.

Kun palasimme talliin, huomasin että poneja oltiin viemässä ulos. Koska Cola ei ollut todellakaan hikinen tai mtn, niin vein sen sitten ulos. Talutin sen tarhaan, käänsin ympäri ja taputin kaulalle kun irroitin riimunnarun. Sitten suljin sähkölangat ja portin huolellisesti, ja vein riimunnarun talliin.

Scirbe

13. tammikuuta 2009
Tulin ensimmäistä kertaa tallille, ja ihailin poneja ja tallia.
Kävin ensin heittämässä laukun varustehuoneeseen ja sitten menin tarhoille. Siellä Cola seisoi ulkona, ja annoin sen haistella itseäni. Tottakai poni vähän aristi, kun täysin uusi ihminen olen =)

Lähdin ponia taluttamaan talliin ja vein sen karsinaan. Ensin hain Colan harjat ja aloin harjailemaan. Poika seisoi kiltisti ja tykkäsi kun löysi jonkun hyvän kohdan rapsutella =) Harjasin herraa eri harjoilla n. puolen tunnin ajan, kunnes olin suhteellisen tyytyväinen tulokseen. Cola oli koko ajan todella rauhallinen ja kiltti.

Juttelin sille karsinassa ja höpöttelin kaikkea taivaan ja maan väliltä. Kun tallille tulo jäi näin myöhään, en enää taluttelemaan viitsinyt lähteä. Menin varustehuoneeseen harjojen kanssa, ja laitoin ne paikoilleen. Kävin hakemassa Colalta riimun pois, ja rapsuttelin sitä taas hetken. Jätin riimun karsinan oveen roikkumaan ja palasin takisin varustehuoneeseen.

Vaikkakin Colan varusteet eivät olleet kovin likaiset, pesin kuolaimet huolellisesti(vaikkakin ne olivat jo puhtaat) Puhdistin suitsia myös hieman ja satulasta pyyhin hiekat ja jalustimista kurat ja hiekat pois. Harjat kävin ulkona puhdistamassa =)

Menin Colan karsinalle ja sanoin:
-"Kohta saat iltaruoaksi poju, malta siihen asti"
Cola katsoi minua pitkään ja sitten kun lähdin pois se käänsi päänsä poispäin. Otin tavarani ja lähdin, mukava ensimmäinen päivä oli tallilla =)

Cola on todella kiva tapaus, ja mielelläni hoidan jatkossakin!

Scirbe

Paven Varustearkku:

Jewel Ponies on virtuaalitalli / Tämä on virtuaalihevonen     © Jewel Ponies 2006-2011 » Sivun alkuun

Kävijälaskuri kävijää vuonna 2011